Trevlig liten inledande snitt med kallrökt lax, potatis, ägg och ättiksgurka. Även för gubbar.
Du behöver
150 g kallrökt lax
1 ättiksgurka
2 potatisar
2 ägg, hårdkokta
0,5 kruka gräslök
0,5 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 nypa salt
1 krm vitpeppar
1 pumpernickel, runt
Garnering:
0,5 rödlök, finhackad
4 msk röd rom
några dillkvistar
Gör så här
[1] Koka potatisen med skalet på. Låt kallna. Skala potatisen och skär den i små bitar.
[2] Skär laxen och gurkan i små bitar. Skala och hacka äggen och finhacka gräslöken.
[3] Blanda lax, gurka, potatis, ägg, gräslök, crème fraiche, majonnäs, salt och peppar i en skål.
[4] Lägg tantröra på 4 bitar pumpernickel och garnera med rödlök, rom och lägg en dillkvist överst.