Thit Heo Tau – Svinekjøtt Kokt i Kokosmelk

En mild vietnamesisk middagsoppskrift funnet i
“Asia – En Kulinarisk Reise” 
Grøndahl Dreyer i 1987Thit Heo Tau - Svinekjøtt Kokt i Kokosmelk

Vietnamesisk mat har en karakteristisk mild smak. I denne klassiske oppskriften er det brukt kokosmelk for å lage en kremaktig saus som bare er tilsatt sukker, nuoc mam (fiskesaus) og hvit pepper.

Ingredienser
750 g benfritt svinekjøtt, fersk
2 ss palmesukker, eller brunt sukker
1/2 kopp (1 1/4 dl) kaldt vann
2. 1/2 ss tiskesaus
3/4 ts hvit pepper
2 kopper (5 dl) tynn kokosmelk
kokt ris

Fremgangsmåte

[1] Hell kokende vann over skinkesvoren, klapp den så tørr. Legg kjøttet med svoren ned i kjelen og slå over nok kaldt vann til at kjøttet dekkes. Gi et oppkok, skru så varmen ned til middels styrke og småkok ca 45 minutter, vend kjøttet flere ganger. Slå vannet ut, sett kjøttet til side og la det renne godt av. Skjær kjøttet i tykke skiver, så i 5 cm brede strimler.

[2] Ha sukker og vann i en kasserolle og gi et oppkok, skru varmen ned og småkok til laken er seig. Dypp kjøttstykke- ne i laken, ha dem tilbake i kjelen igjen.

[3] Stenk med fiskesaus og dryss over med pepper; hell kokosmelken sakte ned langs kasserollens sider. Legg lokk på og la det nesten koke opp, la det så trekke over middels varme til kjøttet er mørt og sausen tykk og kremaktig.

Server med hvit ris.

4-6 porsjoner