Her er en oppskrift på en aldeles fabelaktig og velsmakende tomatsild. En klassiker blant smørbrød pålegg og et smaksrikt part på de fleste skandinaviske julekoldtbord. Kanskje en gaveidè?
Ingredienser
6 stk kryddersildfilet
100 g tomatpuré
21⁄2 dl sukker
3⁄4 dl vann
3 dl ketchup
11⁄4 dl eddik, 7 %
1⁄2 dl soyaolje
1 ss hel pepper
3 stk laurbærblad
1 ts pepper , sort malt
4 servings
[1] Smak på silden. Er den veldig salt eller sterk bør den skylles i kaldt vann før bruk. Tørk silden med papir og del den opp i passe biter.
[2] Varm opp vann, sukker og tomatpure i en gryte til sukkeret smelter. Rør inn de andre ingrediensene.
[3] Avkjøl sausen og hell den over silda. Sett i kjøleskap.
PS: Bør stå kjølig i ett døgn før den spises.