Tyttebær & Portvinsaus

103_cranberry and port gravy_thumb[3]
Ingredienser
2 spiseskjeer hvetemel
50 ml port
600 ml kyllingbuljong / kyllingkraft
25 g solmodne tyttebær
3 spiseskjeer tyttebærsyltetøy

Når du har tatt kalkunen ut av ovnspannen, heller du væsken i en mugge. Etter noen få minutter, vil fett fettet legge seg på toppen, saftene med de gode smakene i bunnen. Kvitt deg med så mye av fettet som du kan, og sett muggen tilside.

Sett stekebrettet direkte på komfyr på lav varme, og tilsett 2 ss av saftene i muggen og melet. Rør til du har en smidig masse, og kok i et par minutter til de er lett brunet.

Rør inn portvinen og kok til den er nesten kokt bort. Deretter ltilsetter du kyllingbuljong/kraft og resten av saftene i muggen, ferske tyttebær og tyttebærsyltetøy. Smak til. La småkoke i 5-10 minutter før servering, til sausen har tyknet.

Tips: Hvis du ikke har tid til å lage denne sausen, tilsetter du bare et par spiseskjeer med tykt tyttebærsyltetøy i en butikkjøpt saus for en lignende smak.

Leave a comment